Κρητικά παραδοσιακά αλλαντικά

φτιαγμένα χωρίς συντηρητικά και με βότανα από την Κρητική γη​

Το ξεκίνημα

Από το 1999 δημιουργούμε με πάθος και μεράκι αγνά, χειροποίητα προϊόντα κρέατος. Οι συνταγές μας βασίζονται στις αυθεντικές συνταγές των προγόνων μας σε συνδυασμό με καινοτομίες και προσθήκες που δίνουν στα προϊόντα μας μοναδική ποιότητα και γεύση. Η μικρή, οικογενειακή επιχείρησή μας εξελίσσεται διαρκώς λόγω της εξαιρετικής ποιότητας της γεύσης και της θρεπτικότητας των προϊόντων μας και της αποφυγής χημικών στη διαδικασία παρασκευής τους.

Πίσω στον χρόνο

Η παραγωγή προϊόντων κρέατος είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους. Ήδη από την ομηρική εποχή (900 Π.Χ.) γνώριζαν για τη συντήρηση του κρέατος με αλάτι και καπνισμό, ενώ στην Οδύσσεια του Ομήρου αναφέρονται λεπτομέρειες για την κατανάλωση αλλαντικών. Την παραγωγή αλλαντικών στον ελλαδικό χώρο από τους αρχαίους ακόμη χρόνους μαρτυρεί η ίδια η λέξη (αλλαντικό). Η ρίζα της είναι από την ελληνική λέξη (ἀλλᾶς, γεν. αλλάντος) που σημαίνει κομμένο κρέας εντός εντέρου.
Κατά την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η κατανάλωση αλλαντικών ήταν ιδιαίτερα προσφιλής στην Ελλάδα και τη Ρώμη. Αναφέρεται ότι ο μέγας Κωνσταντίνος προσπάθησε με διάταγμα να απαγορεύσει την παραγωγή και την κατανάλωση των αλλαντικών αλλά η προσπάθεια του απέτυχε! Οι πρώτες μικρές μονάδες παραγωγής προϊόντων κρέατος στη χώρα μας εγκαταστάθηκαν στις αρχές του 1900 στη Λευκάδα και τη Μύκονο. Αναφέρεται ακόμη ότι στην Κατοχή οι Γερμανοί εγκατέστησαν μια μικρή μονάδα παραγωγής στην Αθήνα. Κατά συνέπεια, η οποιαδήποτε ανάπτυξη της αλλαντοβιομηχανίας στη χώρα μας σημειώθηκε μετά τη δεκαετία του 1950.

Σήμερα

Η επιχείρηση Αλλαντικά Κασσάκη Ε.Ε. δραστηριοποιείται από το 1999 στον χώρο των καπνιστών παραδοσιακών προϊόντων κρέατος. Έδρα της επιχείρησης είναι το χωριό Γαλατάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Παράδοση

Η εταιρεία μας δουλεύει πάνω σε αγνές συνταγές που έφερε μαζί του ο προπάππους μας από το οροπέδιο Λασιθίου. Από τότε έως σήμερα, πλέον τρίτης γενιάς αλλαντοποιοί, στόχος μας είναι οι παραδοσιακές αυτές συνταγές να συνεχίσουν να παράγονται με μοναδικό σκοπό την καλύτερη δυνατή ποιότητα για τον καταναλωτή.

Φιλοσοφία

Η εταιρεία μας ως πρότυπη μονάδα παραδοσιακής αλλαντοποιίας εφαρμόζει αυστηρά συστήματα υγιεινής και χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Θεωρούμε υποχρέωσή μας τη διατήρηση της παράδοσης που βρήκαμε και την εξέλιξή της. Συνεχίζουμε την πορεία μας με σεβασμό στο παρελθόν και εμπιστοσύνη στο μέλλον!

Οι υπηρεσίες μας

πορευόμαστε με σεβασμό στο παρελθόν και εμπιστοσύνη στο μέλλον

Νόστιμες Ιδέες!

Νόστιμες Ιδέες!

bullet_line

Δείτε το φυλλάδιό μας!

Copyright 2024 © Αλλαντικά Κασσάκη - Όροι Χρήσης - Προστασία Δεδομένων
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ