Υλικά:
1 μπαγκέτα προζυμένια χωριάτικη
3 φέτες μελιτζάνα ψημένη σε σχάρα ή σε τηγάνι αντικολλητικό
20 γρ. πατέ καπνιστής πανσέτας
40 γρ. μυζήθρα νωπή Κρήτης
1 κουταλιά της σούπας λάδι βασιλικού
1 σύκο φρέσκο ή ξερό μαλακό
Εκτέλεση
Κόβουμε την μπαγκέτα σε φέτες, τη ψήνουμε σε σχάρα ή σχαροτήγανο και όταν οι φέτες φρυγανιστούν τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αλείφουμε το πατέ καπνιστής πανσέτας στη φρυγανισμένη μπαγκέτα τοποθετούμε τη μυζήθρα σε φέτες, μετά τη μελιτζάνα και στη συνέχεια το σύκο σε φέτες. Ραντίζουμε με το λάδι βασιλικού (10 φύλλα βασιλικού και 150 γρ. ελαιόλαδο) και στο τέλος βάζουμε τη λιαστή ντομάτα καλά στραγγισμένη και κομμένη σε φέτες.