
Υλικά:
250 γρ. ρύζι αμπόριο ή Καρολίνα
40 γρ. πατέ καπνιστής πανσέτας
1 κρεμμύδι ξερό
100 ml λευκό κρασί αρωματικό
750 ml ζωμός λαχανικών
30 γρ. μανιτάρια άγρια αφυδατωμένα
60 γρ. κεφαλοτύρι ξερό Κρήτης
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό 250 γρ. να μουλιάσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι τσιγαρίζοντάς το μέχρι να γίνει διαφανές. Ρίχνουμε το πατέ καπνιστής πανσέτας, τα μανιτάρια στραγγισμένα και σβήνουμε με το κρασί. Αμέσως μετά βάζουμε το νερό από τα μανιτάρια και ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών. Όταν τραβήξει όλο τον ζωμό ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε ζωηρά.
