Υλικά:
5 γαρίδες μεγάλες
30 γρ. πατέ καπνιστής πανσέτας
χυμό από ένα πορτοκάλι και μισό λεμόνι
2 γρ. ξύσμα τζίντζερ
10 γρ. βούτυρο γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις ανοίγουμε στη μέση σαν πεταλούδα και τις γεμίζουμε με το πατέ καπνιστής πανσέτας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις γαρίδες για δύο λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και το τζίντζερ. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα μας, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Σερβίρεται με ρύζι ατμού μπασμάτι.