Υλικά:
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
80 γρ. λούντζα
φύλλα ρόκας (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 κ.γ. μαστίχα Χίου, κοπανισμένη σε σκόνη
60 ml ελαιόλαδο
χυμός από 1/2 λεμόνι
2 κ.σ. κρεμώδες τυρί (τύπου Φιλαδέλφεια)
80 γρ. γραβιέρα, σε λεπτές φέτες ή φλούδες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν και να πιουν τα περισσότερα από τα υγρά που θα βγάλουν, για περίπου 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε τη μαστίχα διαλυμένη στον χυμό λεμονιού, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ώστε να σκορπίσει η μαστίχα το άρωμά της και αποσύρουμε. Αλείφουμε τις δύο φέτες του ψωμιού με το κρεμώδες τυρί, βάζουμε από πάνω τη λούντζα, τη γραβιέρα και μια στρώση από τα σοταρισμένα μανιτάρια, προσθέτουμε φύλλα ρόκας και κλείνουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού. Συνοδεύεται με αγγουροντοματοσαλάτα ή πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας με μια απλή βινεγκρέτ με μουστάρδα απαλή. Καλή σας όρεξη!